De praktijk

Hoe gaat een verloning via You Name It in zijn werk?

1) Verstuur alle gegevens over jezelf via het kopje ‘opdracht’. Je ontvangt meteen een reply met verdere instructies. Het benodigde papierwerk zit, ingevuld en wel met de info die je zojuist hebt doorgegeven bij deze reply. Je hoeft het alleen nog maar te ondertekenen en op te sturen. (eenmalig)

2) Ik stuur op grond van jouw ingevulde gegevens de factuur naar de opdrachtgever. Je ontvangt per email een kopie van de factuur en een verkorte loonberekening.

3) Wanneer de opdrachtgever mij betaald heeft maak ik het nettobedrag z.s.m. naar je over. In principe kan dit niet langer duren dan drie werkdagen. Wanneer ik de betaling na 4 weken nog niet ontvangen heb stuur ik de opdrachtgever een eerste, ‘ vriendelijke’ betalingsherinnering. Wordt er dan nog niet betaald dan is het verstandig dat je zelf contact opneemt met de opdrachtgever, ten slotte heb je zelf de afspraken gemaakt.

4) Begin 2019 ontvang je een jaaropgave waarop alle wettelijk verplichte gegevens vermeld staan. Via je aangifte IB wordt het vermeld bedrag aan loonbelasting in mindering gebracht op je aanslag.

De artiest zorgt dus zelf voor de afspraken met de opdrachtgever. You Name It fungeert alleen als ‘payroll- instantie.’ Ik adviseer je om de afspraken met de opdrachtgever zoveel mogelijk op papier vast te leggen. Zet in je contract ook duidelijk dat de opdrachtgever binnen twee weken dient te betalen.

You Name It communiceert bij voorkeur per email. Via de email heb je veel sneller contact met ons dan per telefoon. Uiteraard kun je bij wat complexere zaken gewoon bellen.

Terug naar Info