Verloningsservice

Welkom op de website van verloningsservice.nl
Wanneer je als artiest één of meerdere optredens hebt gehad,
dan is het laatste waar je je druk over wil maken dat je snel en efficiënt betaald wordt. Verloningsservice heeft een dienst in het leven geroepen
om dit op een zo eenvoudige manier voor jou te doen voor een bescheiden
vergoeding. Kijk gerust verder om te zien hoe wij te werk gaan!

hoe werkt het

Drie eenvoudige stappen

Aanmelden

Meld je alleen aan als je nieuw bent bij Verloningsservice. (dus niet gebruiken als je al in het systeem zit)

Opdracht invoeren

Log in en voer je opdracht in als je al bekend bent bij Verloningsservice

Uitbetaald krijgen

Zodra Verloningsservice de betaling van de opdrachtgever heeft ontvangen, word je uitbetaald. Uiteraard stuurt Verloningsservice betalingsherinneringen als de betaling te lang uitblijft.

Wat kan You Name It! Verloningsservice voor jou betekenen?

Je hebt opgetreden als artiest en daarvoor ontvang je een financiële vergoeding. Iedere Nederlandse belastingplichtige, ook artiesten, zal daar aangifte van moeten doen bij de fiscus. De fiscus kent een heel apart stukje wetgeving voor artiesten, de zogeheten artiestenregeling. Een zeer rigide wet waardoor de artiest niet zomaar geld kan ontvangen of zelf een factuur kan sturen.

De wet is helemaal niet zo ingewikkeld maar er zijn maar heel weinig mensen die precies weten hoe het nu eigenlijk precies werkt. De verloningsservice van You Name It biedt hier al 20 jaar de helpende hand. Omdat Eric Timmermans, de man achter You Name It, zelf uitvoerend musicus is weet hij precies waar artiesten behoefte aan hebben.

Bij You Name It! wordt gevraagd naar je persoonlijke situatie en aan de hand daarvan krijg je een passend advies. Bij You name It! wordt de artiest verloond door een collega.

Het grootste voordeel van verlonen is eigenlijk dat het de artiest die wars is van administratie een hoop rust geeft. Je hoeft niet zelf achter je geld aan, je ontvangt een jaaropgave die je simpel bij je aangifte voegt en een naheffing inkomstenbelasting wordt in de meeste gevallen voorkomen.

Enkele duizenden artiesten maken inmiddels gebruik van You Name It! Verloningsservice. De kracht van You Name It! Verloningsservice is dat er zoveel mogelijk ‘maatwerk’ wordt geleverd. Een ieder heeft zijn eigen situatie en You Name It! probeert daar zo nauw als mogelijk bij aan te sluiten.

Om dit alles goed te kanaliseren heeft You Name It! veel geautomatiseerd. Erg handig is dat je je zaken on line via deze site kunt regelen, gebruik daarvoor de log-in pagina.

Maar automatisering moet niet leiden tot een dwingend bedrijfsbeleid waarbij je van alles MOET doen. Je mag bij vragen, en die zullen er zeker de eerste keer zijn, dus gewoon bellen. Ik leg het je graag uit. Via de knop ‘opdracht’ kun je je aanmelden voor deze service, en/of een opdracht tot facturering voor je optreden invullen. Onder het kopje ‘info’  wordt dieper ingegaan op de materie. Hier vind je antwoorden op de eventuele vragen die je hebt op het gebied van artiestenverloningen.

Ook voor zelfstandige musici kan You Name It heel handig zijn. Opdrachtgevers zien namelijk het liefste één totaalfactuur als er een band voor ze heeft opgetreden. Voor het sturen van een totaalfactuur heb je een inhoudingsplichtigenverklaring nodig. (IPV) Omdat je je met een IPV verplicht tot het voeren van een loonadministratie beginnen maar weinig artiesten hier aan, en terecht! You Name It kan die totaalfactuur wel voor jullie sturen.